WikiWiex.com

O Leca na system ogrzewania podłogowego, a grubość wylewki

cześć

Wideo na „Parse ogrzewania podłogowego w częściach! Po co płacić więcej? Część 2”

Muszę powiedzieć, Twoje wątpliwości co do kwalifikacji hydraulika bezpodstawne. Zacznijmy od najbardziej skandaliczny. Gliniec jest dobrym materiałem izolacyjnym.

Gliniec na system ogrzewania podłogowego, a grubość wylewki

Jastrychu ekspandowana glinka

W żadnym wypadku nie mogą być stosowane albo jako podsypku lub jako wypełniacz Rura unoszą się jastrychu wody podłogowego. To po prostu będzie utrudniać przepływ ciepła generowanego z systemu wody na piętrach nawierzchniową.

I wtedy sens takiego pokrycia?

Innymi słowy - wydajność systemu spadnie dramatycznie, co nie jest dopuszczalne.

Zwrócić uwagę! Jastrychu powinny być wykonywane z betonu lub z roztworem substancji wypełniających ma małą pojemność cieplną, na przykład - z piasku kwarcowego.

Filmy na temat „Jakie są warstwy jastrychu składa ogrzewania podłogowego, co jest jego grubość, a które mogą być wypełnione t”

Wszystkie inne opcje - odpadają, pamiętaj, izolacja jest umieszczony tuż pod bardzo ciepłą podłogę, ale nie na górze!

Teraz, jeśli chodzi o grubość jastrychu, wartość jest również bardzo zmotywowani ustalona w wysokości 3 cm więcej -. Radzę nie robić. Duża grubość wylewki znowu pociąga za sobą utratę ciepła, która, jak wiadomo, nie ma pod ręką.

Ale to wystarczy, by bezpiecznie wytrzymać betonu oraz wszelkich wykończenie powierzchni, co byś wybrał, a sytuacja na miejscu, a stała cyrkulacja.

Co doradzić - użyć specjalnego siatki zbrojącej lub włókien polimerowych jako wzmocnieniem - takie środki nie zaszkodzi.

Takie działania nie stracą do podgrzać, ale tie - trzęsawki. Tak więc mam nadzieję, moja rada dla ciebie spadnie „do sądu”, a będziesz cieszyć się ogrzewanie podłogowe na długi czas!

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne