WikiWiex.com

O płytki i drewniane pudełko

Wideo na „płytki podłogowe w drewnianym domu (część 1)”

cześć

Podobne filmy „płytki i ogrzewanie podłogowe na drewnianej podłodze,”

W celu zamontowania płytki ceramiczne na drewnianej podstawy, konieczne jest zastosowanie elastycznego systemu.

Płytka i podłogi z drewna

Układanie płytek na sklejce

• Prime z podstawowego fundamentu, przy użyciu specjalnego podkładu dla wymagających szczególnych względów attention Ceresit CN94 (nie rozcieńczać go). szybkości około 130 gramów na metr kwadratowy przepływu. Stworzy to mocny i solidny folii z tworzywa sztucznego, których kleju i „uzależniony”.
  • Konieczne jest zastosowanie elastycznego kleju do płytek, ponieważ drewniana wsparcie jest od rodzaju krytyczne (innymi słowy - zmiany ich wymiarów geometrycznych w pewnych oddziaływań). W tym celu, twardy klej Ceresit CM 11 do 25 kg należy dodać 4 kg modyfikatora udarności, na przykład Ceresit CC83.
  • Następnie wybrać jedną elastyczną zaprawę, albo też do normalnej zaprawy modyfikatora szczególny wpływ, jak również za pomocą kleju. Elastyczna zaprawa zapewni, że deformacja i wypaczenia drewnianej podstawy, płytki ceramiczne nie odpadnie.

Ważne będzie czas, które mają gładką podłogę, układania płytek należy przeprowadzić na powierzchni, która jest niemal idealnie poziomo. Ponadto takie Układanie muszą być wykonywane na poziomie pomocy, to znaczy umieszczenie jeden rząd natychmiast sprawdzić wyrównane muru.

Przed zagruntowane podłoże, górna warstwa będzie konieczne, aby oczyścić - spacer szlifierki. Nawiasem mówiąc, jeśli masz niewielkie nieprawidłowości, szlifowanie może usunąć niektóre z nich. Wypolerowany powierzchnia będzie znacznie lepiej moczyć gleby, które są wymagane.

A co spoinowania - myć płytki muszą być jak najszybciej spowodowały fugę dziur, jak później będzie musiał dokonać znacznych wysiłków w celu oczyszczenia.

Wideo na „Płytki ceramiczne na drewnianej podłodze w łazience”

Oczywiście, płytki na podłogach drewnianych - nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale jeśli nie masz innego wyboru, można go używać również.

Mam nadzieję, że moje rady i rozwiązania będą przydatne dla Ciebie, jeśli masz jeszcze jakieś pytania, proszę, jestem zawsze w kontakcie.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne