WikiWiex.com

O grubości izolacji dla tych, którzy pracują z rękami

Dzień dobry.

Filmy na temat „grubości izolacji na dachu”

grubość izolacji

wełny mineralnej

Wideo na „Izolacja cieplna, budowa nowego warsztatu”

Grubość wytłaczanego polistyrenu maksimum powinien wynosić 10 cm, to znaczy dwie warstwy płyt 5 cm. Więcej stos nie ma sensu, ponieważ izolacyjne właściwości izolacji, aby zwiększyć jeszcze nie będzie.

Porowata struktura materiału równomiernie rozmieszczone przykładowej średnicy oczek od 0,1 do 0,2 mm, zapewnia jakość izolacji.

Przybliżona żywotność - do 40 lat.

Co do tego, co można nazwać grzejnik z siedzeniami dla rur mocujących. najprawdopodobniej oznaczać profilowaną płytę do ogrzewania podłogowego wodnego. Jeśli masz zamiar zrobić w takim systemie grzewczym zgodzić - Profil płytę - dobra rzecz.

Zasadniczo, płyta jest wykonana ze sprasowanego spienionego polistyrenu, które otrzymuje się z dodatkowymi kosztami wytrzymałości uszczelnienia.

Warstwa wierzchnia chroni folię Mylar szczególną ponadto, pomyślany do wygodnego układania kolumny z rury chłodziwa.

Wygodnie, w zasadzie wszystkie te płyty są wyposażone w system blokujący, który ułatwia montaż i przyspiesza taktowanie układania ogrzewania podłogowego.

Dolna strona płyty ma dość „pupyrchatuyu” strukturę, która nie tylko pomaga wygładzić drobne nierówności podłogi, ale także znacząco zwiększyć budowę izolacji dźwiękowej.

Jeśli rozważają te płyty jako opcja, to naprawdę jest dodatkowo położył pod podłogą polistyrenu ekstrudowanego nie powinno być.

Tak, że jest ustanowione, że wolą - w zasadzie, aby zdecydować. Obie metody nie są złe, myślę, że należy zwrócić uwagę na składnik cen.

Mam nadzieję, że moje rady i zalecenia będą przydatne dla Ciebie, a jeśli podczas instalacji masz więcej pytań, proszę, jestem zawsze w kontakcie.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne