WikiWiex.com

Jak produkować cement w obliczeniach muru

Pavel Matveevich, Moskwa zadaje pytanie:
Dzień dobry! Moja żona i ja kupiłem strefie podmiejskiej i postanowił zbudować dom na jej temat. Dom, musimy to aby móc się zrelaksować w niej nie tylko latem, ale również zimą. Od dawna ustalona materiał, który najlepiej pasuje do tego celu. Ale nadal zdecydowaliśmy się użyć cegły. Raz otrzymał zawodu Mason i zdecydowała się zastosować w praktyce zdobytej wiedzy. Po określeniu tego materiału oblicza żądaną wartość. Ale jak wykonywać obliczenia wymaganej ilości roztworu, zapomniałem. Czy możesz powiedzieć jak zrobić kalkulację cementowej cegły?
odpowiedzi ekspertów:
Układanie klocków

układanie cegieł należy na świeżo przygotowane, jak Na zewnątrz ma tendencję do szybko twardnieje.

Obliczanie cementu muru jest ważnym krokiem w każdym budynku. Wynika to z faktu, że cegła jest uniwersalnym materiałem budowlanym powszechnie stosowane do budowy domów. Więzadła i jego poszczególnych elementów zastosowano zaprawę. Takie rozwiązanie powinno być przygotowana bezpośrednio przed użyciem, ponieważ znalezienie jej świeżym powietrzu, prowadzenie krzepnięcia materiału. Ponadto jest konieczne, aby przygotować się do konkretnego preparatu, w którym strumień wszystkie składniki zostaną wzięte pod uwagę. Znając tę ​​wartość, możemy przybliżone szacunki zasobów używanych.

Najczęściej wybór wymaganej liczby elementów jest określane w budownictwie indywidualnym „na oko”. Ale w tym przypadku możliwe jest popełniać błędy i otrzymać bardzo cienki lub bardzo grubą rozwiązanie. Korzystanie z żadnym z nich nie jest dozwolone w budynku, ponieważ może to prowadzić do przedwczesnego uszkodzenia całej konstrukcji.

na Obliczenie zużycia cementu musimy najpierw zdefiniować swoją markę. Ponadto, należy brać pod uwagę technologię mieszaniny substancji i zmienność grubości ściany stosuje się cegły. Ponadto, ilość mieszaniny będzie zależna od grubości pokładu, w którym wszystkie wypełniacze w ich własny sposób. Dlatego dokładne kryteria określania zużycia cementu nie jest, to jest tylko możliwe, aby obliczyć średnią szybkość zużycia.

Nie można również zapomnieć o piasku, który jest również niezbędnym elementem w mieszaninie. jest to niezbędne dla najczęściej używanych marki cementu M300 dodanie piasku w proporcji 4: 1. Oznacza to, że jedna akcja składu cementu powinno się dzielić 4 piasku. Przeciętnie 1 m, aby przygotować kompozycję piasku i cementu, to należy wziąć proszku 400 kg cementu i 1600 kg piasku.

Jeśli stosowany jest mur z cegły wapienno-, a następnie 1 m ściany muszą 1/4 przygotowanej kompozycji. W tym przypadku otrzymujemy:

(400 + 1600) / 4 = 50 kg - wymagana ilość otrzymanego roztworu dla przeprowadzenia 1m ściany.

Powyższe wyliczenie jest ważna tylko dla świeżego materiału, czas produkcji nie dłuższy niż 6 miesięcy. Jeśli jest to dłużej, właściwości cementu się nieistotny. W tym przypadku trzeba będzie wybrać inne pożądane proporcje ilościowe składników.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne