WikiWiex.com

Co można przykleić płytki

Filmy o „klejenia płytek na farby, drewna, metalu. Check”

Co można przykleić płytki
Igor, Perm zadaje pytanie:
Dzień dobry! Moja rodzina planuje zrobić remont domu. Aby zapisać całą pracę zdecydowano się wykonać własne. W celu realizacji tego zadania, oczywiście, że spadł na mnie. Trzymając pracę, zacząłem z remontu pomieszczeń. Zmieniłem im linoleum, tapety pokleit i przywrócony sufity. Teraz wszystko wygląda ładnie, czysto i estetycznie. Teraz nadszedł czas, aby pracować najtrudniejszy - jest odnowione łazienki. Zdecydowaliśmy się zrobić dokładne, więc usunięte stare podłogi, aby zastąpić go nowym. Jestem w moim życiu nigdy nie był zaangażowany w podobnej pracy. I tak po prostu nie wiem, jakiego rodzaju materiał jest stosowany do montażu płytek. Szybka, proszę, na jakiej klej płytek?
odpowiedzi ekspertów:

Filmy na temat „Czy to możliwe, do klejenia płytek na giprochnuyu łazienka ściany?”

Rodzaje rozwiązań do klejenia płytek

Tile - to jest bardzo piękny i trwały materiał wykończeniowy. Ale w tym samym czasie jest dość kruche. Więc pomyśl o tym, co przyklejania płytek, należy najpierw zadbać o trwałość kompozycji. W tym czasie nie można uniknąć pochylania płytki lub jego ewentualnej rozbiórki. Aby temu zapobiec, w ostatnich latach najczęściej stosowany specjalny klej do płytek. Konsystencja przypomina zaprawę, ale ma nieco inną charakterystykę.

Filmy na temat „Jak przykleić płytki do sklejki”

Wcześniej, jako materiału do płytek w łazience naniesiono epoksydową lub zwykły cement. Epoksydowa klej jest dobry tylko dozwolone małe formaty płytek na gładkich powierzchniach. Jeśli użyto cementu, konieczne było zastosowanie rozwiązania w danej chwili. Jeśli wymaganego elementu regulacji, to powinno być zrobione rację. Po 2-3 minutach, ja już całkowitego usunięcia płytki ze ściany i ponownie zastosowano cement.

W dodatku do zaprawy jest całkowicie wyleczona, musiałem czekać bardzo długo. Czas trwania tego wysychania zależy od grubości warstwy, a następnie roztworu stosowanego może wynosić od 48 do 72 godzin.

Filmy na temat „Czy to możliwe, do klejenia płytek w łazience na górze farby na bazie wody na klej Kreps Amplified”

klej do płytek, w przeciwieństwie do cementu może być stosowany więcej jednolitych warstw. Zapewnia to optymalne dopasowanie do płytek na ścianie. Ponadto, skład roztworu kęsiska umożliwia dopasowania płytek w ciągu 30 minut po nałożeniu. Można to zrobić zupełnie bezpiecznie, bez obawy, że klej straci przyczepność i właściwości sprężyste.

Ponadto rozwiązanie takie pozwala na regulację pionowej ściany i poziomej. Jest to szczególnie prawdziwe w przypadku, gdy powierzchnia montażowa ma dużą krzywiznę. Jednak wyrównany do płaszczyzny ściany, należy pamiętać, że grubość kleju w tym samym czasie, nie powinna przekraczać 25-30 mm. W przeciwnym razie, taka płytka będzie niemożliwe do ustalenia jakości i wysokiej wilgotności, to będzie szybko odpadają. Pomoże to uniknąć wstępnej obróbki płaszczyzny ściany za pomocą zaprawy cementowej i piasku.

Film „Jak płytki spoczywa na tynki gipsowe”

Położyć płytki w równych rzędach, klej niezbędne do przygotowania jednorodna. Ponadto, najlepiej jest umieścić go na samej płytce. Jednorodną kompozycję można wytworzyć w mieszadło, który może być zebrany z wiertłem lub stempla. W tym przypadku konieczne jest monitorowanie ilości wody. To musi być taka, że ​​gotowa kompozycja okazała się grubym cieście.

Aby zmniejszyć zużycie materiału do szczegółów to musi być układany w 5 punktów - jeden w centrum i czterech kątach. Kwota stosowanie kleju powinien być wybrany w oku. Tak więc lepiej jest stosować większe ilości kompozycji. Niedostateczna ilość substancji prowadzą do tworzenia pustych przestrzeni, które mogą dodatkowo powodować występowanie pęknięć na ścianie. Nadmiar kleju podczas montażu samo będzie wyciskany na zewnątrz. Może on być zamontowany do wspólnego zbiornika i ponownie użyty. Klej czas całkowitego zestalenia się na około 24 godzin.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne