WikiWiex.com

Jakie materiały zrobić trzeba słupy do ogrodzenia z tektury falistej?

Valerian zadaje pytanie:
Witamy! Po kupił ziemię na budowę domu, postanowiłam, że przede wszystkim należy dołączyć nowy płot. Po przejściu przez wiele opcji, zdecydowałem się na budowę ogrodzenia, blacha profilowana. Powodem wyboru jest prosty - chęć zbudować lekką konstrukcję materiału stosunkowo niedrogie. Teraz jestem zainteresowany tym, co potrzebne dla słupy ogrodzenia tektury falistej, jak daleko powinny one znajdować się od siebie, na jakiej głębokości muszą kopać w celu zapewnienia niezbędnej sztywność i stabilność całej konstrukcji. Ponadto, chciałbym prosić, aby porozmawiać o budowie filarów murowanych na ogrodzeniu. Wydaje mi się, że z nimi ogrodzenie jest nie tylko piękny, ale także znacznie bardziej wytrzymałe. Z góry dzięki za radę.
odpowiedzi ekspertów:

Rodzaje biegunów ogrodzenia: profil, cegła, kamień

Witamy! Pomimo faktu, że ogrodzenie z profilowanych arkuszy jest stosunkowo prosta konstrukcja, pytanie o to, co jest bardzo ważne rodzaj biegunów potrzebnych do ogrodzeń z tektury falistej. Najlepiej jest stosować urządzenie obsługuje średnica rury 76 mm lub profilowanej rury 60 x 60 mm o grubości co najmniej 2 mm. Odległość między nimi nie powinna przekraczać 2,5 m. Głębokość wkraplanie zależy od wysokości słupów. Powinno być 1/3 swej długości, ale powyżej poziomu zamrożeniem glebie. Wykopy pod słupy muszą rozwinąć w dół. Ich dolna jest wypełniona 10-centymetrową poduszką piasku. Końce słupów toną, a ich powierzchnia jest traktowane związkami przeciw korozji. Po zainstalowaniu podpór w dołach położył okucia i wylewa beton.

odcinki rurowe 76 i 60 x 60 mm, a najlepiej nadaje się na rdzenie cegły słupów. W rzeczywistości, dwa materiały są wzajemnie komplementarne. Należy zauważyć, że podpora cegieł nie powinny znajdować się w pobliżu 2,5 m od siebie, tak aby nie psuje wygląd obudowy. Powierzchnia górna powierzchnia podeszwy powierzchni fundamentu odpowiadają murze, a wysokość podstawy - w zakresie od 10 do 25 cm, optymalną szerokość każdego boku kolumny. - 1,5 cegły. Każdy następny rząd kładzie się przesunięcie do 1/2 poprzedniego cegły. 3-4 ilość określoną siatką wzmacniającą, która jest przyspawana do słupków. Zagłębienie pomiędzy rdzeniem a r w dolnej i górnej części jest wypełniona betonem, a możliwe jest również zapełnienie żwir lub piasek nimi.

Poprzeczka (belek), nie przyspawane do cegły, tak podpory ciała trzeba wykonać otwory dla kredytów hipotecznych, które są przyspawane do rur. Niższe BS powinna być 10-15 cm od podłoża. Szczeble musi znajdować się w odstępie nie większym niż 70 cm między nimi. Nadzienie wytworzone z taśm stalowych. W instalacji na całej szerokości cegły szlifierki propyl. Jej grubość powinna odpowiadać grubości metalowego przedmiotu obrabianego, a głębokość - szerokość paska. Stosować przewody podobne do Malar dostarczenie instalacji sąsiadujące słupki ogrodzenia osadzonych na jednym poziomie. Murowane muszą być chronione przed deszczem, to objęte słupie 4 tonie nasadki wykonane ze stali lub innego materiału, wystający poza krawędź każdej podporze bocznej 2 cm.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne