WikiWiex.com

Wskazówki dotyczące budowy baldachim nad gankiem z rękami

Spartacus zadaje pytanie:
Witamy! Mam już doświadczenie w produkcji osłonę na ganku swojego domu. Jednak udało mi się z rur i kształtek bezpośrednich arkuszy tektury falistej. Ponadto, baldachim nad wejściem na linię obsługuje. Nie mogę powiedzieć nic złego o tym samym wizjerem, ale chciałbym teraz zrobić coś bardziej eleganckie. Wydaje mi się, że daszek z poliwęglanu o łukowatym ramki będą wyglądać o wiele bardziej atrakcyjne niż stary, poza tym chcę go mieć, bez pionowych podpór. Ale wątpię, czy takie rozwiązanie byłoby na tyle silne, aby wytrzymać napór wiatru lub ciężar śniegu. Jeśli mi pomóc radą, to znacznie ułatwia urządzenia daszek nad gankiem. Chcę też zadać sobie pytanie, jak zginać profilowaną ramę rurową? Być może istnieje kilka prostych narzędzi?
odpowiedzi ekspertów:

Prowadzenie ręczne giętarka i gotowa do próby przyłbicę

Witamy! Visor bez pionowych podpór może być równie niezawodne jak struktura, spoczywa na filarach. To musi być uzupełniony dodatkowymi rurami, które posłużą jako usztywnień. Ponadto, konstrukcja będzie silniejsze, gdy opiera się ona na większej powierzchni ściany.

Widocznie nie masz kroczącego narzędzie do gięcia, który można zginać ramę do żądanego numeru rur profilowanych. Jego wartość dla urządzenie przeciwsłoneczna ganek jest trudne do przecenienia, ale jest bardziej proste urządzenie, które pomogą Ci poradzić sobie z zadaniem. Można dokonać zbrojenia i betonu wzór, który pomoże Ci zginać ramę rurową o żądanym promieniem. Jeśli masz płytę betonową, będzie to prowadzić ściśle w jej dużych segmentów zbrojenia poprzez przeznaczone do gięcia rur. Szczelina między prowadnicami nie przekracza 5 cm. Krawędź pomiędzy zewnętrzną rury zaciskowej armaturinami i zaczyna zginać. Przy pomocy tego urządzenia będzie można dokonać pewnych przygotowań do daszka. poradzi sobie z rurą 20 x 20, lub 20 x 40. Na rysunku przedstawiono strukturę.

Kolejna fotografia przedstawia osłonę, która jest bardzo łatwe do wykonania. Ma to standardowy arkusz poliwęglanu (szerokość 2,1 m). Rama nośna jest przyspawana powierzchnię rurowego rdzenia 20 x 40 mm. W celu ograniczenia do poziomej belki o długości 2 m proftruba, a rozporki wykonane z dwóch segmentów 0,7 m. W tych 3 rurek wywiercono otwór o średnicy 4 mm, 10 do mocowania do kotew. Na łukowych elementach ramowych tnie rurę 3 w 1,5 m (2 proftruby 20 x 40 do 1 x 20 przekrój 20). Dla usztywniające są segmenty 0,7 m. Dno rury wiązki rama jest wykonana z 20 X 20.

blachy są przymocowane do ramy w ekstremalnych łuków górnych i dolnych poprzecznych. Na jego śrub mocujących służących do thermowasher. Przed wkręceniem do otworów mocujących są wiercone poliwęglan nieco większą średnicę niż średnica śruby. Górna krawędź arkusza nakłada się na taśmę uszczelniającą, oraz dolna - perforowana. Wszystkie boki są zamknięte profile mechaniczną.

Na ścianie nad wejściem jest markup do montażu kotew. Na nim są wywiercone 4 otwory o głębokości 80 mm. Są one wstawiane do śrub kotwiących 10 x 100. Osłona jest zamocowana zawiasowo do pojemnika i ustalone przez nakrętki. On niezawodnie chronić ganek od pogody przez wiele lat.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne