WikiWiex.com

Aby wstawić łuk w mieszkaniu

George, Niżny Nowogród zadaje pytanie:
cześć Postanowiłem zainstalować w swoim mieszkaniu (między kuchnią i salonem) łuku. Jego kształt jest to, że powinien zostawić część drzwiach i nadal częściowo proshtrobit beton. Ale o ile takie akty są zgodne z prawem i co może okazać się? Jestem w całej biurokracji nie rozumieją. Jeśli chcesz zrobić jakieś dokumenty, to gdzie mnie znaleźć? Mogę od razu rozpocząć naprawę bez odwołania do odpowiednich organów? Po tym wszystkim, to zajmuje dużo czasu, a chcę zrobić wszystko w pośpiechu, podczas gdy chęć zostać utracone, a ja jestem na wakacjach. Zapyta, jak prawidłowo postępować w takiej sytuacji. Chciałbym także, aby dowiedzieć się, jak prawidłowo wykonać instalację w mieszkaniu łuki. Dzięki z góry.
odpowiedzi ekspertów:

Filmy na temat „łuku w mieszkaniu - to fascynujący spektakl”

Instalacja łuk pomiędzy salonem i kuchnią

Instalacja łuk pomiędzy salonem i kuchnią.

Filmy na temat „Jak zainstalować łuk wewnętrzny Szczegółowe samouczki wideo”

Dość powszechnym sposobem instalacja arch mieszkanie jest uważany za spełnienie jego płyt gipsowo-kartonowych. W stanie mokrym, materiał ten nadaje się do łatwego gięcia, co sprawia, że ​​jest możliwe, aby dać dowolną postać łuku. Ponieważ płyty gipsowo-kartonowej jest łatwe, łuk jest on przymocowany do sufitu, a powierzchnią ścianki przez wspólne prowadnicach związanych z instalacją partycji. Po zakończeniu budowy takiego shpatljujut konstrukcyjnych, a następnie barwiono albo okleivayut.

W przypadku gipsu przysłony jest tzw inlay zawiasach nie wymaga dodatkowego wzmocnienia i wyrównania przegrupowanie w poszczególnych narządach.

Gdy jest przeznaczona do cięcia przez otwór w ścianie nośnika procedury zatwierdzenia obudowa przebudowy, nie można uniknąć.

Wideo na „USTAWIANIE CLASSICAL Łuki”

Pierwsza część projektu i miejsce do montażu na sklepieniu łukowym. Dalej jest obliczeń wytrzymałościowych, ponieważ niektóre elementy nośne w domu są nietykalne i nie podlegają zniszczeniu. Następnie uzyskać pojednanie z zatwierdzonym planem nowych mieszkań, którego kopia jest przechowywanych w WIT.

Lepiej jest zrobić wszystko tak jak powinno być. Brak uchwały może spowodować poważne trudności w przyszłości w transakcji zakupu i sprzedaży mieszkania.

Instalacja łuk jest możliwe tylko wtedy, gdy nie ma rozdzielczość na rękach.

Przed zainstalowaniem łuk, pozbyć się wszystkich nadwyżki z grubości ścianki określonym w planie. Postanowił wykorzystać dziurę wyciętą w grubości ściany materiału specjalnego narzędzia z dysz diamentowych, cięcia i betonu, metalowych prętów i kształtek. Ponieważ procedura ta stwarza dużo hałasu, powodując tym samym niedogodności dla sąsiadów, lepiej jest wykonać w jak najkrótszym czasie. Poza tym należy go natychmiast pozbyć się resztek generowane przez wycinanie otworów w ścianie.

W następnej chwili prace przygotowawcze do montażu łuków w mieszkaniu jest wzmocnienie otworu. W większości przypadków, cała powierzchnia otworu wzrost o prostym i kanałów. Środki te pozwalają wyeliminować łuszczenie betonu i późniejsze uszkodzenie ściany.

Teraz właściciele są często montowane drewniane łuki, wystających rodzaj dodatkowej dekoracji drzwi. Ale niektórzy właściciele mieszkań umieścić monolityczne betonowe łuki. Te ostatnie różnią się większą wagę, z zastrzeżeniem pewnych zasad montażu w drzwiach.

Gotowy do montażu łuki w drzwiach stanowią standardowy zestaw szyn do montażu i instalacji. Typowo, zestaw obejmuje szyn metalowych przytwierdzonych do sufitów i ścian, i akcesoria dekoracyjne, uczestniczący w tworzeniu atrakcyjnego obrazu łuku.

Montaż łuku, ważne jest, aby stosować się do instalacji technologii, należy zachować ostrożność podczas korzystania z elementów mocujących, ponieważ są one podane znaczącą rolę w utrzymaniu konstrukcje konstrukcji nośnej.

Niektóre zestawy do montażu łuków przypominają coś w rodzaju projektanta, cały zespół jest ograniczona jedynie do instrukcji instalacji i zatrzaskując zamki, które posiadają całą strukturę.

Łatwość montażu łuków technologii jest rzeczywiście widoczne. Coraz trudniejsze. Lepiej znaleźć dobrą firmę, która specjalizuje się w produkcji niestandardowych wykonane łukami. Doświadczeni specjaliści nie tylko wykonać oryginalne wzornictwo na wniosek właściciela, ale szybko naprawił.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne