WikiWiex.com

Niezależny wybór nowoczesnego betoniarce

Wideo na „półwytrawne rozwiązanie w betoniarce. Jak mix”

Dorofei zadaje pytanie:

Wideo na „betoniarka”

Witamy! I zbudować własny dom, a ja często gotować zaprawę sam. Powstało pytanie o nabyciu miksera. Ale, jak się okazało, wybór mikserów - nie jest łatwe. Powiedz mi, proszę, jaki model wybrać.
odpowiedzi ekspertów:

Film „Jak zbudować komputer. Montaż grę PC. Kategoria gry potwora z Pro Hi-Tech”

Wybór mikserów, w zależności od celu budowy

Przede wszystkim trzeba określić kryteria wyboru:

Filmy na temat „Wybór najlepszego bezzerkalku (wybierz kamerę)”

• Objętość roztworu należy uzyskać;
  • Masa i wymiary samego urządzenia;
  • cykl mieszania (objętość betonu wytwarzanego na jednostkę czasu);
  • moc silnika.

dla Wybór mikserów Musi brać pod uwagę parametry, które są niezbędne dla Ciebie.

Przy wyborze odpowiedniego modelu należy brać pod uwagę szacunkową objętość roztworu, które potrzebujesz. miksery Wydajność zależy od wielkości jego zbiornika. Jeśli wybudować dom, na przykład zamiar wylać fundamenty, to jest przydatna zbiornika o pojemności 200 litrów. Do montażu pad do garażu lub Aleje wystarczającej pojemności zbiornika 100 litrów. Oczywiście, im większa jest pula, tym bardziej kosztowne modelu. Ponadto profesjonalne miksery zużywają dużo energii elektrycznej i przechowywać lub transportować je niewygodne.

Następnie musisz zdecydować się na rodzaj urządzenia. Istnieją one tylko 2: wsadowe i ciągłe miksery typu. Pierwszy rodzaj miksera obejmuje tylko w razie potrzeby i stosuje się do wytwarzania małych porcji roztworu. Beton ciągłe typu najczęściej stosowane w dużej konstrukcji, ponieważ beton miesza się w sposób ciągły, tym samym powodując ciągłe dostarczanie masy betonowej.

Podobne filmy „arbolit - mój dom - moja twierdza”

Modele concretemixers różnią się od siebie rodzajem napędu. Nowoczesne producenci oferują wyższy bieg i koronę maszyny. Pierwszy siłownik jest uważane za bardziej trwałe, ponieważ jest chroniony przed nieupoważnionym frakcjami. Ale kosztuje znacznie droższe. Jeśli uszkodzenie jest zazwyczaj musi zostać całkowicie zmieniony. Obwód sam napęd zużywa się znacznie szybciej, ale kosztuje znacznie tańsze.

Znajdziesz większość z maszyną, w którym składniki niezbędne do przygotowania, załadowany ręcznie. Ale są betoniarki wyposażone w tzw ładunkowej. To urządzenie wygląda kadzi. Składniki leżał na nim, a następnie, za pomocą systemu lin, przenieść je do zbiornika. Zastosowanie takiego urządzenia jest uzasadnione w wytwarzaniu dużych ilości betonu. Ponadto odmierzania wymaganej ilości składników „na oko”, można uzyskać zbyt cienki lub odwrotnie, są zbyt grube rozwiązanie.

Filmy na temat „Jak wybrać mikser w sklepie”

Przy zakupie samochodu, sprawdzić ostrza. Należy wybrać jednostki z elementów wymiennych. Jeśli to konieczne, są one łatwo wymienić.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne