Płyta bazowa na silnopuchinistom gruntu
Wideo na „Deski UNOSI Fundacji”
Mam działkę na przedmieściach w silnopuchinistom ziemi. Chcę umieścić płytę podłogową pod wannę 200 mm, myślę zrobić 2 rzędy zbrojenia. Mam kilka pytań. Powiedz mi, lepiej umieścić pierwszy - żwir lub piasek - i jakie warstwy? Pytam, ponieważ usłyszałem zupełnie różne opinie i chcieliby wiedzieć, w jaki sposób są one uzasadnione. Czy zorganizować drenaż konieczność? Geowłókniny zrobić układanie? Jeśli nie masz kłopoty, proszę wyjaśnić nie tylko, co robić, ale również dlaczego.
Filmy na temat „lita podłoga - technologia”
Odpowiadamy w porządku. Prawidłowo zorganizować poduszki pod fundamentem, należy wlać warstwa żwiru 10 cm na wypoziomowanej powierzchni zbiornika. Wlej warstwa piasku jest 5 cm. Wlać dobrze i ubija. Końcowa grubość poduszki zależy od wielu czynników takich jak waga struktury, rodzaju gleby w miejscu, etc. Zasadniczo masz wystarczająco do kąpieli 15 cm.
Podobne filmy „Wylewanie płyty betonowej garażu (na parterze)”
Jak dla geowłókniny, jest całkiem możliwe, aby zrobić bez niego, ale dobry hydroizolacji pomiędzy poduszką i fundacji jest to absolutnie konieczne.
Teraz, dlaczego żwirowni sen, a dopiero potem - piasku. żwir poduszka zadanie - aby zrekompensować falujący i niskiej gęstości gleby, piasku i dzięki całego ładunku na ziemi bardziej równomiernie rozprowadzony.
Wideo na „ocieplenie fundamentu WAŻNE DLA DOMU !!!”
Kruszywo służy również jako drenaż i chroni fundament powodzią wód gruntowych, gdy ich poziom wzrasta. Jeśli masz stosunkowo płytkie fundamenty (mniej niż 1 m), to można zrobić bez dodatkowego systemu odwadniającego. Kruszywo porządku odciąć wody.
Ogólnie rzecz biorąc, to, jaki rodzaj materiału - żwiru i piasku - trzeba umieścić pierwszy rozwiązany indywidualnie, ponieważ zależy to od wagi, terenach budowlanych, właściwości gleby i planowanego budżetu. W różnych warunkach można uznać za prawidłową metodę najmniejszych poduszki organizacyjnych.
Wideo na „Napełnianie płyty fundamentowej 17m3”
Jeśli uznają to za konieczne, aby zwiększyć sztywność płyty fundamentowej mogą być żebra. Aby to zrobić, zrób wgłębienie na obwodzie wykopu i wypełnić je piaskiem. Czasami dokonać dodatkowych krawędzi i na środku, ale jest już dużo zależy od powierzchni płyty fundamentowej i ciężaru konstrukcji.
O grubości izolacji dla tych, którzy pracują z rękami
Przygotowanie do fundamentu
Płyta podstawowa podniesiona o 15-20 cm
Skurcz cechy fundacja
Jak to poduszka piasek pod fundamentem taśmy?
Urządzenie treningowe pod fundamentem
Wybór poduszek pod fundamentem
Poduszki prawidłowe urządzenie pod fundamentem budowy budynków
Przygotowania do powstania tłucznia
Monolityczna płyta fundamentowa, zalane z rękami
Posadzki betonowe w wannie można wypełnić swoje ręce
Piasek łóżko pod podstawą: funkcje urządzenia
Wymiana betonowej podłodze w garażu
Monolityczna płyta dla fundacji
Płyta fundamentowa do garażu na przedmieściach
Poduszka pod fundamentem
Jak zrobić w kształcie litery T ściany działowe z cegły w kąpieli z bali?
Technologia budowy dróg z gruzów: praktyczne porady
Monolityczna płyta fundamentowa
Funkcje odwadniające
Główne sposoby układania torów w kraju